Lehdistötiedote

JUJO THERMAL KEHITTÄÄ KIERRÄTETTÄVÄSTÄ JA BIOHAJOAVASTA PAPERIMATERIAALISTA VALMISTETTUA SHIELDPLUS®-TUOTESARJAA, JONKA TAVOITTEENA ON VÄHENTÄÄ MUOVIN KÄYTTÖÄ ELINTARVIKKEIDEN JOUSTOPAKKAUKSISSA

 

Jujo Thermal kehittää uutta, ympäristöystävällistä erikoispaperia, joka on vastuullinen vaihtoehto elintarvikkeiden joustopakkauksiin. Uudella tuotteella on erinomaiset suojaominaisuudet pakkauksen sisällön suojaamiseksi ja sen laadun säilyttämiseksi. Se tarjoaakin vaihtoehtoisen materiaalin elintarvikkeiden joustopakkausten muovisille tai alumiinisille suojakalvoille ja auttaa merkittävästi vähentämään muovin käyttöä pakkauksissa.

Jujo Thermalin uusi tuote on merkittävä askel pitkässä työssä muovin käytön vähentämiseksi. Se tarjoaa vaihtoehdon elintarvikkeiden joustopakkauksien alumiinisille tai muovisille suojakalvoille (barrier-kalvoille). Uusi tuote on valmistettu paperipohjaisesta materiaalista, ja sillä on erinomaiset suojaominaisuudet happea, kosteutta sekä tuoksuja vastaan. Täysin kierrätettävä ja biohajoava materiaali koostuu puupohjaisista kuiduista, jotka on päällystetty vesipohjaisella suojapäällysteellä (barrier-päällysteellä).

Uusi erikoispaperi perustuu Jujo Thermalin emoyhtiö Nippon Paper Industriesin teknologiainnovaatioon. Nippon Paper Industries lanseerasi SHIELDPLUS®-brändin ja sen ensimmäiset tuotesovellukset keväällä 2017. Jujo Thermalista tulee Nippon Paper Group -konsernin SHIELDPLUS®-tuotesarjan valmistuksen Euroopan tukikohta. ”SHIELDPLUS® on mullistava teknologia ja materiaali pakkausteollisuudelle. Olen luottavainen, että se tuo ratkaisun brändiomistajille, jotka haluavat kehittää biohajoavia pakkausmateriaaleja. Kuten konsernimme slogan ’Let paper do what it can do’ kertoo, uskomme, että paperilla materiaalina on laajat käyttömahdollisuudet. Muovijätteen valtavan määrän tuomat ekologiset haasteet ovat vakavia. Olemme sitoutuneita vastaamaan tähän haasteeseen ja kasvavaan ekologisten pakkausmateriaalien kysyntään kehittämällä kestävää kehitystä tukevia materiaaleja. Tämä uusi tuote on vain alkua tälle kehitystyölle”, kertoo Masashi Okamoto, tuotekehityspäällikkö ja pakkausasiantuntija Jujo Thermalista.

Jujolle uusi erikoispaperi on eräänlainen etappi sen ekologisuuden lisäksi myös uuden tuoteryhmän myötä. ”Olemme tehneet yhteistyötä Tampereen yliopiston paperinjalostus- ja pakkaustekniikan laitoksen kanssa.  Yhteistyö on mahdollistanut kehitystyön ja yhdessä oppimisen. Olemme saaneet syvällistä ymmärrystä uuden tuotteen mahdollisuuksista, ja tulemme hyödyntämään tietoa oman henkilökuntamme kouluttamisessa”, kertoo tuotekehitysjohtaja Mika Anttila Jujo Thermalista.

Uutta tuotetta testataan parhaillaan yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Jujo Thermal on vakuuttunut siitä, että tuote tulee tarjoamaan yrityksen asiakkaille innovatiivisen ja vastuullisen keinon kehittää omia tuotteitaan kilpailukykyisiksi ja ekologiseksi.

 

Lisätietoja:

Shun Kato, kehitysjohtaja, myynti

jujopack@jujothermal.com

https://www.nipponpapergroup.com/shieldplus/

 

Jujo Thermal Oy on Kauttualla Länsi-Suomessa sijaitseva erikoispapereita valmistava yritys. Valmistamme lämpöherkkiä ja päällystettyjä papereita etiketti-, lippu- ja kuittikäyttöön. Myynti- ja asiakaspalveluverkostomme on maailmanlaajuinen, ja valtaosa tuotteistamme meneekin vientiin. Olemme ainoa lämpöherkkää paperia  Pohjoismaissa valmistava yritys. Yrityksemme on perustettu v. 1992, ja olemme japanilaisen Nippon Paper Industries -yhtiön omistuksessa. Työllistämme n. 200 henkeä. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 100 milj. euroa.  Olemme tunnettuja korkeasta laadusta, tuoteinnovaatioista ja erinomaisesta palvelusta.  Meille on myönnetty FSC- ja PEFC-sertifikaatit sekä  laatu-, ympäristö-, työterveys- sekä työturvallisuussertifikaatit (ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001). Jujo Thermal –  A Member of the Nippon Paper Group. www.jujothermal.com.