Jujo Thermal investoi kierrätettävän ja biohajoavan SHIELDPLUS®-pakkausmateriaalin teollisen tuotannon käynnistämiseen

Lehdistötiedote
Jujo Thermal Oy
12.9.2019

Investointi kohdistuu laitteiston ja laaduntarkkailun kehittämiseen SHIELDPLUS®-tuotesarjan tuotannon käynnistämiseksi. Investoinnin määrän arvioidaan olevan noin 5 miljoonaa euroa. Investointiprojektin tavoitteena on valmistua kesäkuussa 2020, jolloin käynnistetään SHIELDPLUS®-tuotesarjan teollinen tuotanto.

Investointi SHIELDPLUS®-tuotesarjan teollisen tuotannon aloittamiseen tukee Jujo Thermalin strategista tavoitetta tarjota asiakkailleen vastuullisia ratkaisuja. Viime maaliskuussa Jujo Thermal tiedotti, että se on aloittanut SHIELDPLUS®-tuotesarjan tuotekehityksen ja testauksen. SHIELDPLUS®-tuotesarjan tuotteet ovat vastuullinen vaihtoehto elintarvikkeiden joustopakkauksiin. Tuotteet on valmistettu paperipohjaisesta materiaalista, jolla on erinomaiset suojaominaisuudet happea, kosteutta sekä tuoksuja vastaan. Täysin kierrätettävä ja biohajoava materiaali koostuu puupohjaisista kuiduista, ja se on päällystetty vesipohjaisella suojapäällysteellä (barrier-päällysteellä). Materiaali tarjoaa vaihtoehdon elintarvikkeiden joustopakkauksien alumiinisille tai muovisille suojakalvoille (barrier-kalvoille).

Investoinnin toteutusta varten on perustettu projektityöryhmä. Projektipäällikkö Juha-Pekka Kaivola Jujo Thermalista kertoo, että projekti etenee suunnitellusti: ”Tiimissämme on erittäin monipuolinen kattaus osaamista, ja koko henkilökuntamme tekee kovasti töitä teollisen tuotannon käynnistämiseksi ensi vuoden kesäkuussa.” Projektityöryhmä koostuu sekä Jujo Thermalin henkilöstöstä että CTS Engtec Oy:n asiantuntijoista.  CTS Engtec Oy tarjoaa investointeihin teknisiä suunnittelu- ja konsultointipalveluja.  ”Olemme olleet mukana toteuttamassa Jujo Thermalille laitteistojen kehityshankkeita, ja niinpä erikoispaperit toimialana on meille tuttu jo monen vuoden ajalta”, CTS Engtec Oy:n projektipäällikkö Harri Soininen kertoo.

Uusi erikoispaperi perustuu Jujo Thermalin emoyhtiö Nippon Paper Industriesin teknologiainnovaatioon. Jujo Thermalista tulee Nippon Paper Group -konsernin SHIELDPLUS®-tuotesarjan valmistuksen Euroopan tukikohta, kun SHIELDPLUS-tuotesarjan teollinen valmistus alkaa kesäkuussa 2020.

Lisätietoja:

Shun Kato, kehitysjohtaja, myynti
jujopack@jujothermal.com
https://www.nipponpapergroup.com/english/products/shieldplus/

Jujo Thermal Oy

Jujo Thermal Oy on Kauttualla Länsi-Suomessa sijaitseva erikoispapereita valmistava yritys. Valmistamme lämpöherkkiä ja päällystettyjä papereita etiketti-, lippu- ja kuittikäyttöön. Myynti- ja asiakaspalveluverkostomme on maailmanlaajuinen, ja valtaosa tuotteistamme meneekin vientiin. Olemme ainoa lämpöherkkää paperia Pohjoismaissa valmistava yritys. Yrityksemme on perustettu v. 1992, ja olemme japanilaisen Nippon Paper Industries -yhtiön omistuksessa. Työllistämme n. 200 henkeä. Vuosittainen liikevaihtomme on yli 100 milj. euroa.  Olemme tunnettuja korkeasta laadusta, tuoteinnovaatioista ja erinomaisesta palvelusta.  Meille on myönnetty FSC- ja PEFC-sertifikaatit sekä laatu-, ympäristö-, työterveys- sekä työturvallisuussertifikaatit (ISO 9001, ISO 14001 ja OHSAS 18001). Jujo Thermal –  A Member of the Nippon Paper Group. www.jujothermal.com.